Sipariş ve Bilgi Hattı : +90 212 659 21 36 - Whatsapp Destek : 0553 047 52 08

Sepetim

Deri marpuç, vinneks marpuç, silikon marpuç, kullan at marpuç.
 
Bu marpuçların tamamını nargile içiminde kullanabilirsiniz fakat, marpuçlarda da dikkat edilmesi gereken özellikler bulunmaktadır. Bu yüzden önce marpuçları tanımak, sonra da kullanım şekline göre marpuç seçimi yapmalısınız.
 
Deri ve vinneks marpuçlar uzun ömürlü değildirler. Üretimlerinde kullanılan ahşap, mukavva ve deri gibi malzemeler, nargilenin kullanımı esnasında oluşan nemden etkilenirler. Mukavva nemlenerek şişecek, marpucun çekimini güçleştirecektir. Marpuç derisinde nemden dolayı kararmalar oluşacaktır, bu durum marpucun çürümeye başladığını göstermektedir. Marpucun hortum bölümünde ona formunu veren teller mevcuttur, bu tel üzerindeki kaplama zamanla kabaracak ve paslanma yapacaktır, şişen mukavvadan ve eskimeye başlayan bu tel üzerinden içim esnasında küçük parçalar koparak içim esnasında ağzınıza kadar gelecek ve rahatsızlık verecektir. Eskimeye bağlı bütün bu bozulmaların dikkatli gözlenmesi ve marpucun gerek sağlık gerekse içim keyfi açısından sıklıkla yenilenmesi gerekmektedir.
 
Deri ve vinneks marpuçların koku tutma özelliği vardır. Bu yüzden tütün çeşidine göre ayrılmalıdır. Aromalı tütünlerde marpucun bir kez kullanılması bile aroma kokusun marpuca sinmesine sebep olacaktır. Bir marpuç sürekli olarak tek çeşit ile kullanıldığında koku iyice marpuca sinecek ve içim kalitesi yükselecektir.
 
Silikon marpuçlar, yıkanabildikleri ve böylece üzerlerine koku sinmesine engel olunabildiği için tercih edilebilirler. Çok uzun ömürlü olan silikon marpuçları yıkamak yeterli olduğu için tütün cinsine göre ayırmaya gerek yoktur. Bu durum hortum içinde koku kalmayacağı anlamına gelmez, yıkama esnasında aromanın kokusu gitse dahi zamanla tütünden dolayı koku kalacaktır fakat bu koku bir sonraki içim kalitenizi etkilemeyecektir.
 
Kullan at marpuçlar daha çok kafeler tarafından tercih edilmekte ve silikon marpuçlar gibi rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu marpucu alırken kaliteli ham maddeden yapılmış ürünler tercih edilmeli başlığında çapak olmayan ve hortumu yumuşak olan ürünler tercih edilmelidir. Kafeler her kullanımda sonra bu ürünü çöpe atsa dahi ev kullanıcıları bu ürünü defalarca kullanabilir. Nargile içerken çok sık tat değiştiriyorsanız evinizde bu marpuçtan bulunmasında fayda vardır.
 
Hangi marpucu alırsanız alın dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Deri ve vinneks marpuçların başlıklarının iç çapı 7-9 mm tüm marpuçların hortum iç çapları 10-12 mm olmalıdır. Silikon hortumların et kalınlığının 2,5-3 mm olması ve çok yumuşak olmaması gereklidir. Yumuşak silikon hortumlar nargileye takıldığında sere yakın olan bölgeden kırılacak içim kalitenizi etkileyecektir.